Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Mijn zoon zou apetrots zijn geweest’

pluim van MAX

MARION (45) EN DOLLY (68) MAKEN EN VERKOPEN KAARTEN VOOR HET GOEDE DOEL

Marions zoon Ayrten maakte voor hij in de zomer van 2012 overleed een ontroerend hartenschilderij. Moeder Marion en vrijwilliger Dolly maken en verkopen fotokaarten van het schilderij. De opbrengst gaat naar het Ronald
McDonald Huis Maastricht. Marion: “Ik heb me in het logeerhuis zo gesteund gevoeld.” Marion: “Op 30 september 2009 kreeg mijn zoon Ayrten een hersenbloeding, hij was toen 11. In het ziekenhuis bleek dat hij een hersentumor had, op een lastig te behandelen plek. Ik zat al snel in het Ronald McDonald Kinderhuis in Maastricht en zou er een half jaar blijven. In die periode werd Ayrten geopereerd en moest hij daarvan herstellen. Het was het begin van een moeilijk traject van drie jaar, waarin we verschillende periodes in het logeerhuis verbleven. Vorig jaar op 26 augustus is Ayrten overleden. In de periode voor zijn dood heeft hij een aantal
schilderijen gemaakt, waaronder een met harten en het logo van het Ronald McDonald Huis. Hij was de vele vrijwilligers in het logeerhuis dankbaar, net als ik. Ik heb me daar zo gesteund gevoeld. Ayrtens schilderij hangt
nu prominent bij de ingang van het Huis in Maastricht. Hij zou er apetrots op zijn; Ayrten was een heerlijk mannetje, altijd vrolijk, dol op aandacht. Op initiatief van het Kinderfonds is Ayrtens schilderij gefotografeerd. Dolly en ik maken er kaarten van die we verkopen. Inmiddels zijn er al 490 verkocht, waarvan de op brengst natuurlijk naar het Ronald McDonald Huis gaat. Ik ken Dolly pas kort, maar het klikte meteen
tussen ons. Ik denk omdat we hetzelfde in het leven staan. Positief, nuchter en met de behoefte om voor anderen te zorgen.” Dolly: “Nadat ik ernstig ziek was geweest, hield ik mijn werk in een modezaak niet meer vol. Ik wilde wel iets blijven doen, thuiszitten is niks voor mij. Ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij het Huis in Maastricht. Ik help er met huishoudelijke taken, maar het maken van fotokaarten is echt mijn ding geworden. Ik vind het leuk om te doen. Ayrtens schilderij vind ik heel bijzonder. En er zijn al zoveel kaarten van het schilderij verkocht! Ik heb nu tegen Marion gezegd: niet meer dan twintig bestellingen per week hoor,
anders red ik het niet om ze te maken. Marion is een geweldige vrouw. Het voelt alsof ik haar al jaren ken. Wat ze heeft meegemaakt raakt me natuurlijk. Het is bijzonder zoals ze ermee omgaat. Eigenlijk verdient zij een
Pluim en niet ik.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren