Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Marie heeft voor ieder een luisterend oor’

pluim van MAX

Om contact te krijgen met anderen eet Paul twee keer per week bij Resto Van Harte. Een van de vrijwilligers die daar werken is Marie. “Het is echt een schat!”

Marie: “Ik zat thuis en kon geen werk vinden. Op een gegeven moment besloot ik dat ik me nuttig wilde maken. Iemand tipte me voor Resto Van Harte, een restaurant dat wordt gerund door vrijwilligers. Ik ben er gaan praten en kon meteen aan de slag. Dat is nu vijf jaar geleden.”

VASTE GASTEN
“Ik vond het hier gelijk leuk. Iedereen is aardig, vanaf het begin. Elke week op donderdag kom ik aan het begin van de middag. Dan bereiden we het eten voor. ’s Avonds rond acht uur zit het werk erop. Mensen kunnen hier een driegangenmaaltijd eten voor € 6, de helft als ze een stadspas hebben. Er komen veel vaste gasten. Veel oudere mensen ook, die best eenzaam zijn. Ik kan me dat goed voorstellen, dat je 80 bent en weinig meer hebt. Die mensen kijken er echt naar uit om hier te eten. Vaak hebben ze een
vast clubje. Voor mezelf is dit ook heel goed om te doen. Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen. En ik beteken iets voor een ander. Dat voelt goed.”

Paul: “Ik runde altijd een koffiehuis met mijn partner. Drie jaar geleden hebben we dat verkocht, toen zaten we opeens thuis. Dan zit je elkaar ook maar aan te kijken. Na een tijdje hadden we behoefte aan wat meer contact met anderen.”

HEEL GEZELLIG
“Nu eten we twee keer per week bij Resto Van Harte. We hebben een vast clubje, heel gezellig. Op dinsdag bespreken we met elkaar wat we in het weekend allemaal gedaan hebben. Op donderdag gaat het over de plannen voor het komende weekend. Marie is goud waard. Als ze langs loopt, lacht en zingt ze altijd en vraagt of alles goed gaat. Ze heeft tijd voor een praatje en een luisterend oor voor iedereen. Ze is altijd zo lief voor ons. Voel je opeens een hand op je schouder of krijg je een kusje. Marie is echt een schat. Omdat ze nu vijf jaar in het restaurant werkt, vind ik dat ze een pluim heeft verdiend!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren