Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Daisy (27) en Rob (80) gaan elke week op stap

pluim van MAX

‘Artis, musea, de bioscoop, overal komen we!’

Toen Daisy door het project ‘Buurtmaatjes’ werd gevraagd of ze maatje wilde worden van Rob, twijfelde ze geen seconde. Ze vindt het een mooie kans iets voor een ander te betekenen. En Rob
is ook erg blij met Daisy: “Het is alsof we elkaar al jaren kennen!” Daisy: “Ik kwam bij Rob thuis en zei meteen: deze meneer is voor mij! We kunnen het goed vinden. Rob houdt ervan om op stap te gaan. Het liefst naar musea, hij is erg geïnteresseerd in kunst, cultuur en geschiedenis. Net als ik, daarin vinden we elkaar. Rob weet ontzettend veel over kunst en geschiedenis. Ik leer
veel van hem.” Rob: “Daisy is een heel leuke en spontane meid. Het klikte meteen tussen ons, dat heb je wel eens. Alsof we elkaar al jaren kennen, zo voelt het. We zijn een paar keer
naar de bioscoop geweest en ook eens naar een opname van het tv-programma De Rijdende Rechter. Naar Artis gaan we ook geregeld. Verder bezoeken we graag musea. De Hermitage, het Stedelijk.
Naar het Rijksmuseum wil ik ook nog graag, maar pas als het iets rustiger is. En naar het fi lmmuseum Eye.” Daisy: “Ik heb altijd vrijwilligerswerk gedaan, want ik vind het belangrijk dat mensen dingen voor elkaar doen. Zeker in deze tijd zijn mensen best wel egocentrisch, vind ik. Ik ben altijd wel bezig met het imago van vrijwilligerswerk. Ik wil een voorbeeld zijn voor jongeren en ze inspireren om ook iets voor een ander te doen. Het is fijn voor degene die je helpt, maar ook leuk voor jezelf. Bij Rob ben ik nu gewoon ‘kind aan huis’. Ik woon om de hoek en kom vaak spontaan even langs. Altijd als ik bij Rob wegga, ben ik heel vrolijk. Ik zit dan weer boordevol ideeën voor wat we nog allemaal kunnen doen samen.” Rob: “Door Daisy kom ik nog eens
ergens. Met de rollator kan ik wel een klein stukje naar buiten, maar echt op pad gaan kan ik niet. Mijn zus woont niet om de hoek en is ook al 79, dus daar heb ik vooral telefonisch contact mee. Ik heb nog een neef die soms langskomt, maar dat is het wel. Het contact met Daisy betekent dus heel veel voor me!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren