Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Tv op vakantie

Digitaal

Zo ontvangt u de Nederlandse zenders
Wilt u op uw vakantiestek naar de Nederlandse tv blijven kijken? Met de juiste voorbereiding hoeft u uw favoriete programma’s niet te missen.

Met een Digitenne- of DVB-T-ontvanger kunt
in zowat het hele land Nederland 1, 2, 3 en de plaatselijke regionale omroep ontvangen. Aansluiten en kijken maar. Wilt
u ook commerciële zenders en buitenlandse kanalen kunnen zien, dan is een Digitenne-abonnement noodzakelijk. Voor € 9,66 per maand bent u Digitenne-abonnee en krijgt u een gratis ontvanger met smartcard. Op www.digitenne.nl leest u hoe dat gaat.

Met Digitenne ontvangt u maxi­maal 27 kanalen, en alleen binnen Nederland. Veel meer zenders kunt u ontvangen via de satelliet. Een nadeel is dat het opzetten van een satellietschotel even een klusje is. Voordelen zijn de veel betere beeldkwaliteit en het bereik: met de schotel kunt u in heel West-Europa van de Nederlandse zenders genieten.

Om de Nederlandse zenders per satelliet te ontvangen heeft u een abonnement nodig bij CanalDigitaal. Speciaal voor de mensen die alleen in de vakantieperiode satelliet kijken, heeft CanalDigitaal een recreatie­pakket dat loopt van 21 maart tot en met 20 september. Het pakket is compleet met schotel, ontvanger, smartcard en alle spullen om de apparatuur aan te sluiten. Op www.canaldigitaal.nl/recreatieset/ leest u alles over de mogelijk­heden. Ons advies: oefen eerst thuis met het opzetten van de schotel en activeer alvast uw smartcard.
Als u buiten West-Europa op vakantie gaat, wordt het wat lastiger. De satellieten waarop de Nederlandse zenders worden uitgezonden, kunt u daar niet ontvangen. Toch hoeft u ook dan niet helemaal zonder Nederlandse tv te zitten. De zender BVN is er speciaal voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland en zendt een selectie uit van programma’s van de publieke omroep. BVN kunt u ontvangen in grote delen van de wereld. Wel is hiervoor vaak een wat grotere schotel nodig. Op www.bvn.nl/ontvangst/ leest u meer over ontvangst­mogelijkheden en uitzendfrequenties.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren