Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Samen een harinkje halen bij de viskraam’

Pluim van MAX

Michael wilde zich graag nuttig maken voor een ander. Via Stichting Humanitas kwam hij in contact met mevrouw Den Dijker. Om de week zien ze elkaar. Als het weer het toelaat, gaan ze samen naar buiten.

Michael: “Materiële zaken interesseren me weinig. Meer waarde hecht ik aan sociale contacten. Ik geloof dat in Nederland heel veel mensen eenzaam zijn. Twee jaar geleden besloot ik daar iets in te willen betekenen. Ik zat een beetje vast met mijn werk en dacht na over wat ik wilde. Mijn vriendin had via Humanitas contact met iemand, dat leek me ook wel wat. Ik werd gekoppeld aan mevrouw Den Dijker en dat klikte eigenlijk meteen goed. Onlangs hebben we het eenjarig bestaan van ons contact gevierd met een fles champagne.”

Moeilijk begin
Mevrouw Den Dijker: “Mijn man is vier jaar geleden plotseling overleden. Kort daarna ben ik in het verzorgingshuis gaan wonen. Gelukkig had ik me daar al voor ingeschreven, dus kon ik er zo terecht. In het begin vond ik het moeilijk, maar ik heb me toch snel aangepast. Van mijn drie kinderen woont er een in de buurt. Ze zorgen goed voor me, maar ik begrijp ook dat ze niet elke dag kunnen komen. Daarom is het fijn dat Michael elke twee weken op bezoek komt. Michael is een aardige jongen, we praten over van alles en nog wat: de dagelijkse dingen in huis, maar ook over de wereld buiten en ons persoonlijke leven.”

Michael: “Ik weet ondertussen best wat van mevrouw Den Dijker. Waar ze gewoond heeft en over haar man en kinderen. We accepteren elkaar zoals we zijn. Ik weet bijvoorbeeld dat ze mijn lange haar niet mooi vindt. Maar dat maakt niet uit, we kunnen er wel om lachen met elkaar. Een tijdje geleden hebben we een lekkere viskraam ontdekt op loopafstand. Als het weer het toelaat, halen we daar een haring. Wat ik hoopte, is uitgekomen. Ik voel me goed over het contact met mevrouw Den Dijker. Ik zie het gewoon als een vriendschap. En wat kost het me nou helemaal aan tijd? Ik denk dat veel meer mensen tijd voor een ander kunnen maken. Wie weet inspireert mijn verhaal anderen, dat hoop ik.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren