Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Ongelooflijk wat Marieke allemaal voor anderen doet!’

Sonja (57) zet haar buurvrouw Marieke (75) graag in het zonnetje. Ze staat met haar orga­nisatie­talent voor iedereen klaar.

Sonja: “Marieke betekent heel veel voor mij. We ontmoetten elkaar twee jaar geleden, toen ik in dezelfde flat kwam wonen als zij en er een bewonerscommissie opgezet moest worden. Het leek me wel wat en Marieke meldde zich ook aan. Tussen ons klikt het. Ik heb altijd als huishoudelijke hulp in de thuiszorg gewerkt, maar ben arbeidsongeschikt verklaard. Daarvoor moet ik een hoop administratieve zaken uitzoeken, die ik niet altijd begrijp. Marieke helpt me daarbij. Binnenkort gaat ze zelfs met me mee naar de hoorzitting die ik erover heb. Geweldig is dat, daar heb ik echt steun aan. Maar ze doet nog veel meer, hoor. Ze verzorgt bijvoorbeeld de administratie voor een organisatie voor Indiase weeskinderen. Ze is voorzitter van de bewonerscommissie en ze is een luisterend oor voor een­ieder die het nodig heeft. En dan zet ze zich ook nog in voor de organisatie van veel evenementen in onze flat.”

Rustiger aan doen
Marieke: “Als er iets te doen is, zoals bijvoorbeeld rond de inhuldiging van Willem-Alex­ander, dan pak ik dat op. Het is toch ongezellig als we allemaal los van elkaar in ons eigen huis naar de televisie kijken? Dus dan organiseer ik met Sonja een bijeenkomst in onze recreatie­ruimte, waar we met zijn allen kunnen zijn. Organiseren zit in mijn bloed. Toen mijn twee kinderen ouder werden, ben ik gaan werken als organisator van evenementen. Dat ging me goed af. Ik kreeg nooit stress naarmate een evenement dichterbij kwam.

Vanzelfsprekend
“Nu werk ik nog af en toe een dag per week betaald voor de ‘Museum Plus Bus’. Daarmee verdien ik net een leuke aanvulling op mijn AOV en mijn pensioen. Daarnaast zijn mijn dagen goed gevuld met al het vrijwilligerswerk. Ja, het is soms wel veel. Maar dat je iets voor anderen kan betekenen, is voor mij zo vanzelfsprekend. Alleen merk ik nu wel dat ik zelf op leeftijd kom. Eigenlijk zou ik het rustiger aan moeten doen. Maar ja, wat moet ik dan laten vallen? En wie neemt het dan over?”

Geef ook een pluim!
Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

Tekst & foto: Marloes Tervoort

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren