Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HENNY (72) MAAKTE CORRIE (73) ENTHOUSIAST VOOR DE HANDWERKCLUB

pluim van MAX

‘Zonder Henny zat ik nu nog eenzaam thuis’

Corrie en Henny waren vroeger buren. Nadat Henny verhuisd was, bleven de twee exbuurvrouwen elkaar zien. Henny zag dat Corrie eenzaam was en haalde haar over mee te gaan naar het ontmoetingscentrum in de buurt. “Toen
ik de drempel eenmaal over was, voelde ik me meteen thuis.”

Corrie: “Nieuwe mensen in een nieuwe omgeving, dat vind ik spannend. Henny heeft dan ook heel wat keren op me in moeten praten voordat ik mee durfde naar Ontmoet & co, het ontmoetingscentrum in de buurt. Toen ik eenmaal voet over
de drempel had gezet, voelde ik me meteen thuis. De mensen zijn hier aardig en open. Inmiddels kom ik hier nu al vijf jaar twee keer per week om te breien. De handwerkclub heeft een vaste kerngroep. We breien, borduren en haken, en ondertussen kletsen we wat af. Het is heel gezellig.”

Henny: “Ik verhuisde naar een aangepaste woning, omdat mijn man invalide werd. Ik zocht een plek waar mijn man af en toe naartoe kon, zodat hij niet de hele dag thuis zat. Zo kwam ik bij Ontmoet & co terecht. Ik werd er al
snel zelf vrijwilliger. Twee keer per week ben ik hier, op maandag en woensdagmorgen. Ik help iedereen met breien en haken, of het maken van geborduurde kaarten. Tussendoor kletsen we over van alles en nog wat. Als iemand iets heeft meegemaakt, horen we het aan en proberen we elkaar op te beuren. Twee keer per jaar gaan we lekker uit eten met elkaar, of we organiseren een dagje uit.

Corrie: “Henny is een hele toffe meid, die altijd voor een ander klaarstaat. Als zij me niet had overgehaald zat ik nog steeds eenzaam thuis. Nu kom ik onder de mensen en heb ik een sociaal leven.”

Henny: “Ik krijg er helemaal een kleur van! Ik vind het alleen maar leuk om te doen. Het geeft me voldoening om er voor anderen te zijn, ik voel me er nuttig door. Ik geloof dat veel ouderen eenzaam zijn. Als we elkaar een beetje
kunnen helpen, moeten we dat doen. En vergeet niet dat voor mij hetzelfde geldt. Mijn man is inmiddels overleden. Dit werk zorgt er ook voor dat ik me niet eenzaam voel.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren