Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Als hij het wil, KAN HIJ ME WURGEN…’

Frans van Zonneveld

Iedere week laat een MAX-lezer zijn favoriete dier zien.
Deze week: de korenslang van Frans van Zonneveld

“Een slang is slim. Hij zal nooit direct op een prooi afgaan”, aldus Frans van Zonneveld (50) uit Baarn, vrachtwagen- chauffeur en fotograaf van beroep. “Ze gaan stil liggen en laten de prooi denken dat hij veilig is. Waarom? Dan smaakt de prooi beter… Angst zorgt voor adrenaline in het bloed van de prooi en dat vindt een slang niet lekker. Zodra zijn prooi denkt: ‘Ik ben veilig’, dan slaat de slang toe. In het geval van een korenslang wurgt hij zijn prooi, veelal een muisje. Ik geef toe, zijn eetgewoonte klinkt wreed, maar het is de natuur.
Ik voer alle vijf mijn slangen allemaal één muisje per week. Verder drinken ze water en halen ze hun vocht uit bladeren. Ze zijn echt apart, want slang Ready houdt van koffie met suiker en melk. Snowwhite is zes jaar en voor zover ik weet de enige wit-lichtgroene korenslang ter wereld.” Frans is niet bang voor zijn slangen. “Ze zijn niet giftig. Ik ga gerust met ze in een slaapzak liggen. Ik vertrouw ze. Al is het wel zo dat als een korenslang wil, hij me met z’n anderhalve meter lengte zou kunnen wurgen. Maar dat doet hij niet, want ik ben zijn voeder. Daarnaast valt een slang nooit een prooi aan die groter is dan hij zelf. Toch moet je een slang niet met een vinger of je gezicht benaderen. Dan word je in zijn ogen kleiner en ben je qua formaat opeens wél een prooi…”
Meer informatie over dit soort slangen: http://slangenparadijs.webklik.nl/page/wie-ben-ik

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren