Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Wat als ons iets overkomt’

Willem Kamminga (50) kocht vlak voordat de huizenmarkt instortte een eigen woning die hij financierde met een tophypotheek. “Geen probleem, zeiden ze bij de bank’’, vertelt Kamminga. Maar toen de huizenprijzen kelderden, ging de directiechauffeur zich steeds meer zorgen maken. Kamminga’s huis is inmiddels zo’n dertigduizend euro minder waard, schat hij. “Mijn vrouw en ik kunnen de hypotheek nog prima opbrengen. Maar het sluimert wel in je achterhoofd: wat als ons iets overkomt?
Dan blijven de kinderen met
een enorme restschuld zitten.’’ Samen met de beleggingsschuld die Kamminga heeft, zouden zijn twee kinderen opdraaien voor een ton.
Kamminga besloot advies in te winnen en sluit binnenkort een overlijdensrisicoverzekering af. “Het is een heel prettig gevoel dat het nu goed geregeld is en dat er straks geld vrijkomt waarmee de kinderen de schulden kunnen voldoen.’’

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren