Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vrienden op de fiets

Slapen bij een particulier. Dat is niet alleen persoonlijker dan in een hotel, maar ook een stuk goedkoper. Wie zich aansluit bij de stichting Vrienden op de Fiets kan inmiddels een keuze maken uit bijna 5.000 adressen. Ze staan in een gids, die onlangs is verschenen.
Het begon allemaal in 1984, met een oproep in een regionale krant in Arnhem van een vrouw die zocht naar overnachtingadressen voor een meerdaagse fietstocht. De respons was groot en de ervaring zó positief, dat ze besloot met het idee een stichting op te richten: Vrienden op de Fiets.

Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een heuse onder-neming, maar het idealisme staat nog steeds voorop. Wie een kamer (inclusief ontbijt) verhuurt, mag niet meer dan 19 euro per persoon in rekening brengen. Want je doet het omdat je het leuk vindt, niet om er rijk van te worden. Het lidmaatschap van kost 8 euro per jaar. Voor dat bedrag krijgen de donateurs niet alleen een pasje, maar ook een goed gedetailleerde fietskaart met aantrekkelijke routes en logeeradressen in de buurt van die routes.

Alle informatie is ook op een website beschikbaar: www.vriendenopdefiets.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren