Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Toen Jasper (links) en Onno hun bedrijf Sterrk oprichtten, stond één ding vast: ze gingen zich vrijwillig inzetten voor de bewoners in het Amsterdamse verzorgingshuis d’Oude Raai.

Jasper (28): “Toen mijn opa overleed, wilde ik mijn regel- matige bezoeken aan hem voortzetten bij iemand anders. Ik had gemerkt dat er in het verzorgingshuis van mijn opa veel mensen zaten die weinig tot geen bezoek kregen. Dat vond ik schrijnend om te zien.”

APART MET DE MANNEN
Onno (30): “Toen we ons bedrijf een half jaar geleden startten, spraken we af dat we elke twee weken op dinsdagmiddag ‘iets’ voor de mensen in het verzorgingshuis wilden doen.
Met de vrijwilligerscoördinator hebben we gekeken waar behoef- te aan was. Pannenkoeken bleken er altijd in te gaan, dus dat was een goede activiteit om mee te beginnen.”

Jasper: “We proberen meer te doen. Onlangs hebben we een mannenmiddag gehad. Mannen zijn in het verzorgingshuis nogal eens het ondergeschoven kindje in het activiteitenaanbod, omdat er voornamelijk vrouwen wonen. Voor hen is er aandacht voor beauty en verzorging, maar daar vinden die mannen niet veel aan. Daarom leek het Onno en mij leuk om echt iets apart met de mannen te doen. We hebben gebiljart en op de Wii-computer gespeeld. Ze vonden het fantastisch. Er was zelfs een bewoner die nooit sprak, die opeens zijn mond opentrok.”

Onno: “Dat zijn wel de momenten waarvoor je het doet. Ook bij de pannenkoeken komen sommige bewoners eerst mopperend binnen. Nee hoor, ze hoeven echt geen pannenkoek! Een uur later zijn ze drie pannenkoeken verder en gaan ze blij weer terug naar hun kamer. Dan ben ik tevreden.”

Jasper: “Binnenkort organiseren we een karaoke-avond met oude, Amsterdamse liedjes. We probe- ren mensen uit ons netwerk te mobiliseren om op dit soort evenementen te komen helpen. Ik geloof dat iedereen makkelijk iets voor een ander kan doen. Kleine moeite, groot geluk. En ook nog eens een verrijking voor jezelf. Je ziet dat er meer is in de wereld dan je eigen leventje.”

Geef ook een pluim!
Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren