Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Onze afspraken zijn haar houvast in de week’

Sophie is ‘Buddy’ van drugs- en alcoholverslaafde Julie

Sophie (27) wilde graag ‘iets’ voor een ander doen. Via De Regenboog Groep werd ze gekoppeld aan Julie (48),
die kampt met een alcohol- en drugs- verslaving. Elke week zien ze elkaar. De ene keer voor een kopje koffie, dan weer gaan ze naar Ikea.

Tussen Julie en mij klikte het meteen”, zegt Sophie. “Julie is net als ik heel eerlijk en recht-door-zee, dat hebben we gemeen. Wat helpt is dat ik makkelijk contact maak met mensen en me niet snel laat afschrikken. Al snel merkte ik dat Julie een heel grappige en intelligente vrouw is. We hebben vanaf het begin veel lol met elkaar.”

Julie: “Wat voor mij heel belangrijk is: wij doen gewone dingen met elkaar. Een kopje koffie drinken bijvoorbeeld, al is de mijne dan vaak een Irish Coffee, haha. Laatst zijn we naar Ikea gegaan. En soms komt Sophie bij me langs als ik de daklozenkrant sta te verkopen. Ik wacht dan echt op haar. Haar bezoekjes zijn mijn hoogtepunt in de week, die schrijf ik met koeienletters in mijn agenda. Ze zorgen er ook voor dat ik me goed gedraag. Als ik weet dat Sophie langskomt, wil ik fris en monter voor de dag komen.”

GEEN SPROOKJE

Sophie: “Ik vind het heel fijn dat Julie zo uitkijkt naar onze afspraken en dat ik dat in haar leven kan betekenen. Maar ik vind het vooral heel leuk om Julie te zien. Ik zou het missen als het zou ophouden, want andersom leer ik veel van haar. Hoe zij nadat ze veel is kwijtgeraakt de dingen toch positief aanpakt en door blijft gaan, vind ik ontzettend knap. Julie is realistisch. Ze probeert van haar verslavingen af te komen en maakt daar geen sprookje van. Julie vertelt het me ook als het even tegenzit.”

VERTROUWEN TERUG

Julie: “Door Sophie krijg ik langzaam het vertrouwen terug in de maatschappij. Zij wil niks van mij, heeft geen dubbele agenda, ik kan haar volledig vertrouwen. Als je zwaar verslaafd bent aan drank en drugs, heb je met heel andere mensen te maken. Sophie is mijn toegangspoortje naar de normale wereld.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren