Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Jules kan niet zien, maar hoort en voelt alles’

Voor Wil Ouwens uit Poortugaal is haar blinde konijn Jules een grote vriend. “Ik heb hem uit het asiel gehaald. Ik zag op hun website dat er een blind konijntje was gevonden en wist meteen: niemand gaat dat diertje mee- nemen, die mag lekker bij mij komen wonen. Hij ziet helemaal niets en daardoor is hij een beetje schichtig. Zelfs op schoot zitten vindt hij eng.

Maar we hebben een heel speciale band met elkaar opgebouwd. Hij herkent mijn stem en ik mag hem aaien of een kusje geven. Waar ik voor moet oppassen, is dat hij in huis niet verdwaalt. Want ik zet regelmatig zijn kooitje open en dan kan hij hier rondsnuffelen. Soms is hij helemaal de weg kwijt en help ik hem terug naar zijn hok. Hij heeft het er ook moeilijk mee als zijn waterbak wordt verplaatst, dan kan hij echt in paniek raken. Maar ondanks zijn gebruiks- aanwijzing hou ik erg veel van hem. Ik hoop dat mijn verhaal over Jules meer mensen inspireert om ook dieren die misschien niet perfect zijn uit het asiel op te halen en een mooi leven te geven.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren