Abonnementen service: 035 - 2019505

Een profiel aanmaken op facebook

Weet wat u deelt: niks hoeft, alles mag

Ach een beetje jokken over je leeftijd, welke vrouw heeft dat nog nooit gedaan? De 104-jarige Amerikaanse Marguerite Joseph beweert dat ze nog steeds 99 is. Dat moet wel, want Facebook accepteerde haar geboortedatum niet toen ze een profiel aanmaakte. Behalve de minimumleeftijd van 13 jaar hanteert Facebook dus ook een maximumleeftijd…

Het aanmaken van uw profiel is nodig voordat u vrienden en familieleden gaat opzoeken en nieuwtjes uitwisselen op Facebook. De website vraagt u daarbij het hemd van het lijf. U bent niet verplicht om al die vragen te beantwoorden. En later kunt u altijd nog gegevens verwijderen of veranderen.

De volgende gegevens maken deel uit van uw profiel: Algemene gegevens zoals uw woon- en geboorteplaats en uw leeftijd, een Profielfoto (upload een foto die u op uw computer bewaart of maak er een met de webcam), belangrijke mensen (als zij ook op Facebook zitten krijgt u meteen een link naar uw partner, broers, zussen of uw kinderen en (‘Aanbevolen’), kleinkinderen), Opleiding en werk (zo kunnen klasgenoten van vroeger en oud-collega’s u vinden), Levensbeschouwing (bedenk of u uw religieuze overtuiging en politieke voorkeur wel wil delen met anderen), Kunst en amusement, Sport, Activiteiten en interesses
(zo kunt u in contact komen met anderen die dezelfde voorkeuren hebben).

Bij de privacy-instellingen kunt u precies aangeven wie welke gegevens van u te zien krijgt: alleen vrienden, vrienden van vrienden of iedereen. Facebook doet zelf al een suggestie(‘Aanbevolen’), waarbij naarmate de informatie vertrouwelijker wordt steeds minder mensen er kennis van kunnen nemen. Deze instellingen kunt u te allen tijde weer aanpassen, een geruststellende gedachte.

Als u de nodige gegevens hebt ingevuld, een leuke profielfoto hebt geplaatst en uw privacy geregeld, kunt u beginnen aan het leukste van Facebook: het opbouwen van een levendig vriendennetwerk! Als u de nodige gegevens hebt ingevuld, een leuke profielfoto hebt geplaatst en uw privacy geregeld, kunt u beginnen aan het leukste van Facebook: het opbouwen van een levendig vriendennetwerk!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren