Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Nostalgische voetbalscheurkalenders

25x
kans!

Cees van Nijnatten (oud-directeur van een uitgeverij) en Rob van Vuure (oud-hoofdredacteur van een aantal tijdschriften) sloegen de handen ineen en komen voor 2018 met niet één, maar zelfs twéé voetbalscheurkalenders. En u kunt ze winnen! Voetballegends Scheurkalen- der 2018’ en de ‘Volendam Voetbalkalender 2018’ zijn onderscheidend door hun insteek, ondersteunende tekstjes en nostalgische foto’s. “Er zijn een heleboel scheurkalenders in aantocht, tegen de negentig. Terug naar vroeger, om dat sentiment draait het”, vertelt Cees van Nijnatten.

Vis, muziek en voetbal
Voor het idee tekende Rob van Vuure. “Anderhalf jaar geleden opperde Rob graag een scheurkalender te willen maken. Al brainstormend rolde daar een voetbalkalender uit, met Abe Lenstra op de cover. Toen die in de winkel lag, kregen we contact met FC Volendam. Na enkele gesprekken besloten we tot het samenstellen van een kalender over die roemruchte profclub.” Op de omslag staat Dick Tol, beter bekend als ‘De Knoest’. Uitgever Van Nijnatten verduidelijkt: “Dick is op 39-jarige leeftijd in 1973 overleden en staat onbetwist symbool voor de geschiedenis van het Volendamse voetbal. Hij is nog steeds een groot icoon en betekent heel veel voor het dorp. We hebben prachtige foto’s van hem, zoals ook van onder meer wijlen Gerrie Mühren, wiens babyfoto we presenteren. Als je Volendam zegt, denk je aan vis, muziek en voetbal. Ook wat het voetbal betreft, blijft Volendam een typische enclave waar zich erg veel afspeelt.”

Sportief, eerlijk, puur Hollands
Frans de Munck prijkt prominent op de omslag van ‘Voetballegends Scheurkalender 2018’. Specialiteit van deze doelman, bijgenaamd ‘De Zwarte Panter’: de zweefduik. Van Nijnatten: “Ik heb De Munck nog zien keepen. Charismatische man. Sinds mijn jeugd ben ik voetbalfanaat. Ik bouwde een gigantische verzameling voetbalplaatjes op. De strip ‘Kick Wilstra’ van Henk Sprenger in ‘Het Parool’ verslond ik. ‘Kick Wilstra’, een samentrekking van Kick Smit, Faas Wilkes en Abe Lenstra, vond ik de belichaming van de ultieme voetballer. Sportief, eerlijk, puur Hollands. Mijn stripheld. In feite heb ik leren lezen met Wilstra én met ‘Donald Duck’ natuurlijk. Op het veld was Piet Keizer mijn held, zelfs meer dan Johan Cruijff.”

Allesomvattend
De twee scheurkalenders hebben een voor- én een achterkant. Van Nijnatten: “We kozen voor de allesomvattende aanpak. Op de eerste pagina een foto, plaatje of tekening; op de achterkant het tekstje met historische relevantie.” Beide kalenders zijn verkrijgbaar via de webshop voetballegends.nl.

Doe mee en maak kans! Bel naar 0909-1234541 (€ 0,60 per gesprek) en toets code 4 voor Voetballegends kalender en code 5 voor FC Volendam kalender. Meedoen per post: MAX Magazine, Kalender-actie, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

Uiterste moment van inschrijven is verstreken, u kunt niet meer meedoen met deze actie.

U kunt nog wel meedoen met de huidige acties