Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Open voor iedereen

Zolang je zelf gezond van lijf en leden bent en niemand in je directe omgeving lichamelijk beperkt is, sta je er eigenlijk niet bij stil: hoe toegankelijk is ons land eigenlijk als je een lichamelijke beperking hebt?

Eén op de tien Nederlanders heeft een matige tot ernstige lichamelijke beperking. Een groot deel van deze mensen ervaart problemen met toegankelijkheid en dreigt in een sociaal isolement te raken. In de week van 7 t/m 11 oktober vragen Omroep MAX en Nationale Vereniging De Zonnebloem aandacht voor dit probleem.

In ‘Tijd voor MAX’ zijn Zonnebloem-ambassadeurs John de Bever en zijn man Kees Stevens te gast en test conservator Paul van Rem hoe toegankelijk het vernieuwde Paleis Het Loo is. Aan ‘Nederland in Beweging’ doet elke dag een deelnemer in een rolstoel mee. Ook de MAX-programma’s op NPO Radio 5 – ‘Lunch Lekker met Daniel Dekker’, ‘Goeiedag Haandrikman!’ en ‘Wekker-Wakker-Weekend!’ – hebben hier oog voor. En ook in dit blad vindt u in deze en komende edities interviews met Zonnebloem-vrijwilligers en -deelnemers. Iedereen heeft recht op volwaardige deelname aan de samenleving; óók met een lichamelijke beperking!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren