Abonnementen service: 035 - 2019505

Routes voor rolstoelers

Lezeres van MAX Magazine Elly Hak uit Boxmeer reageerde op een bericht over tips voor vijf mooie fietstochtjes in de bossen. “Het zou fijn zijn als er ook eens routes uitgezet worden voor rolstoelers”, schrijft ze. “Dus geen zandwegen etc.”

Mindervalideroutes

We kunnen haar helpen, want die bestaan wel degelijk. Kijk maar eens op de website onbeperktoppad.nl, waar zo veel mogelijk goedgekeurde mindervalideroutes worden verzameld. Ze kunnen gratis worden gedownload. Gezocht kan worden op gewenste omgeving, maar er zijn veel meer selectiemogelijkheden die rekening houden met specifieke beperkingen, zoals voor slechtzienden en blinden.

Zandrolstoel te huur

Aan bijvoorbeeld een scootmobielroute worden weer andere eisen gesteld dan aan een rollator- of rolstoelroute. Ook horeca met invalidentoilet is zo’n criterium. Bij het Nationaal Park Zuid Kennemerland is zelfs een zandrolstoel te huur die gebruikt kan worden voor twee speciale duinroutes.

Tekst: Léon Klein Schiphorst

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren