Abonnementen service: 035 - 2019505

Asters bloeien in de nazomer en herfst

De aster is een geslacht van vaste planten en omvat meer dan 250 soorten. Ze bloeien in de nazomer en herfst in vele kleuren. Het zijn gemakkelijke planten die graag in de zon staan of in een beetje schaduw.

Aster ericoides

Ze hebben een hekel aan droogte en de hogere soorten moeten op tijd opgebonden worden. Lange stengels moet u na de bloei tot aan de grond afknippen. Soms hebben ze last van meeldauw en roest, verwijder dan de aantasting. Asters zijn uitstekende bijen- en vlinderplanten. Eén van de sterkste asters is aster divaricatus die ik vaak adviseer om op moeilijke plekken te planten, hij bloeit met kleine witte bloemen en is erg sterk.

Bloeien

Aster coombe fishacre bloeit met talrijke lichtroze bloemen en wordt ongeveer 70 cm hoog. Aster ericoides blütenregen bloeit met blauwe bloemen en gaat vele jaren mee. Aster lateriflorus is een decoratieve aster, de kleine bladeren verkleuren naar koperpaars in de herfst en dan verschijnen ook de lila bloemen met karmijnroze hart. Aster laterifloris horizontalis bloeit met bijna witte bloemen en een bruin hart. Als u hogere asters in de tuin wil hebben, dan moet u aster novae-angliae of aster novi-belgii kopen.

Tekst: Onno Lakeman & EL Martens

Deze tekst staat in MAX Magazine nummer 33-34. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren