Abonnementen service: 035 - 2019505

Waarom kan ik Formule 1 niet meer via kanaal 225 bij KPN kijken?

Een lezer van MAX Magazine schreef het volgende: ‘Ik keek vorig jaar via mijn KPN-decoder op kanaal 225 naar Max Verstappen in de Formule 1. Dit is blijkbaar sinds dit jaar niet meer mogelijk. Bij Viaplay zegt men dat ik nu via een app moet kijken. Maar ik begrijp dit niet zo goed. Waarom kan ik niet meer op de oude manier kijken?’ Mediajournalist Jarco Kriek heeft het antwoord.

Alleen nog via de app

U bent zeker niet de enige die op dit moment problemen heeft met het kijken van Formule 1. Viaplay heeft ervoor gekozen om het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij KPN en andere providers zoals Ziggo, Odido en Delta te stoppen. Viaplay wil hiermee benadrukken dat zij een streamingdienst zijn. Vanaf nu kunt u dus alleen nog via een app en met gebruik van een internetverbinding naar Formule 1 kijken. Op dezelfde manier waarop u ook naar andere sporten als voetbal en darts kan kijken.

TV+-decoder

Ik kan begrijpen dat dit voor u minder goed nieuws is. Maar ik heb ook nog enigszins positief nieuws. KPN heeft namelijk een decoder met de naam TV+ waar de Viaplay-app op te installeren is en op deze manier kan via een kleine en begrijpelijke omweg alsnog gewoon via de decoder naar de goede prestaties van Max Verstappen en alle andere coureurs gekeken worden. Heeft u nog geen TV+-decoder, neem dan even contact op met de klantenservice van KPN en leg uw probleem uit. KPN laat mij weten dat zij openstaan voor het omruilen van een oudere decoder naar de nieuwe TV+-decoder. In sommige gevallen gaat hierdoor zelfs het maandbedrag dat u aan KPN moet betalen iets omlaag. Let er wel op dat u een nieuw contract voor een bepaalde vaste termijn aangaat. Overigens heeft Odido een soortgelijke nieuwe decoder waarmee op gelijke wijze naar Viaplay gekeken kan worden.

Dit artikel staat in MAX Magazine nummer 12. Bent u geen abonnee, maar wilt u iedere week genieten van puzzels, weetjes, interviews en programma-informatie? U kunt hier abonnee worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren