Recept: Lasagne met gegrilde groente en broccolipuree
Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 30+ min
Ingrediënten
- 1 kleine venkelknol
- 250 gram broccoli
- 1 kleine aubergine
- 1 (rode) ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- peper, basilicum
- 6 volkoren lasagnebladen
- ca. 50 ml halfvolle melk
- 25 gram gepelde walnoten
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ belegen
Bereiding
Materialen: grillpan
- Maak de groente schoon. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Snijd de venkel in dunne plakken, de aubergine in dunne plakken en een halve ui in plakken. Snijd de andere halve ui in snippers.
- Druppel een beetje olie over de venkel, aubergine en de plakken ui.
- Gril deze groente in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar en goudbruin.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper en bak mee.
- Fruit de gesnipperde ui in de rest van de olie glazig.
- Bak het gehakt mee en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes, wat peper en basilicum toe. Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de broccoli in weinig water gaar.
- Pureer de broccoli met het andere teentje knoflook en de melk met een staafmixer of in de keukenmachine tot puree.
- Warm de broccolipuree nog even goed door.
- Hak de walnoten grof.
- Knip het achtergehouden venkelgroen fijn en meng het met de walnoten en de kaas.
- Halveer de bladen lasagne.
- Leg op 2 borden een vel lasagne en schep er wat saus over. Leg er gegrilde groente op.
- Herhaal dit met nogmaals lasagne, saus en groente en dek af met de rest van de lasagne.
- Strooi er het walnoten- kaasmengsel over. Schep de broccolipuree ernaast.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar een stronk broccoli in een open plastic zak of in de verpakking nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere groentesaus mee.
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Bronnen: PlusOnline / Voedingscentrum
Deel dit artikel
Post & Mail
Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.
Reageren