Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nostalgie: zaklopen

Herinnert u zich dit nog? Zaklopen. We deden het vooral op Koninginnedag of tijdens buurtfeesten, in scherp geurende jute zakken. Je moest je al springend voortbewegen en als je er een beetje behendig in was, kon dat nog best snel gaan. Valpartijen waren niet uitgesloten, trouwens.

Olympische sport

Grappig feitje is dat zaklopen vroeger een olympische sport was. Op de Olympische Spelen van 1904 in het Amerikaanse St. Louis was het een serieuze wedstrijd.

Wereldrecords

Rondom zaklopen zijn er ook verschillende wereldrecords te behalen. Een school in Ermelo heeft een plekje in het Guinness World Record bemachtigd voor het zaklopen met zoveel mogelijk mensen (2173) tegelijk. Olympiër Mo Farah behaalde het wereldrecord 100 meter zaklopen. Hij wist zich in minder dan 40 seconden in een jute zak naar de finishlijn te manoeuvreren.

Foto: ANP

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren