Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column Jan Slagter: Zomertip

Overspoeld werden we de afgelopen weken met goedbedoelde tips hoe te ‘overleven’ in de zomerse hitte: van goed blijven drinken (water dan met name…) tot de schaduw opzoeken. En van wijde kleding dragen (katoen of linnen, niet synthetisch) tot pas ’s avonds de ramen openzetten. Maar het beste advies kwam toch wel van de stichting Met je hart.

Deze club wil ouderen die zich eenzaam voelen weer laten genieten en inspireert anderen om ook in actie te komen. Voor vakantiegangers is de zomer een heerlijke tijd, maar voor oudere thuisblijvers kan juist dan de eenzaamheid extra hard toeslaan. De kinderen zijn op vakantie, de straten zijn leeg, clubjes gesloten, activiteiten liggen stil. Voor veel met name alleenstaande ouderen is de vakantieperiode stil en extra eenzaam.

Om mensen daarvan bewust te maken is Met je hart half juni de campagne ’Zomer vier je samen’ begonnen. Op billboards langs de weg, op radio en tv en via sociale media wordt aandacht gevraagd voor zomereenzaamheid en wat ertegen te doen is. Hoe fijn is het dat er dan iemand naar je omkijkt, een praatje met je aangaat, je uitnodigt voor de koffie. Dat soort kleine gebaren kan een groot verschil maken!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren