Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nationale Beweegweek voor ouderen van start

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. En toch is er sprake van een groot beweegtekort onder 65-plussers. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds van 8 t/m 12 mei voor de tweede keer de Nationale Beweegweek voor ouderen, met een speciale oproep van ambassadeur Olga Commandeur: kom van je bank af en ga op ‘beweegvisite’!

Tijdens de Beweegweek worden ouderen op allerlei manieren geïnspireerd om meer te gaan bewegen. Zo roept het Nationaal Ouderenfonds heel Nederland op om op beweegvisite te gaan bij een oudere. Dit kan door samen te gaan wandelen of op een andere manier in beweging te komen. Hieronder geeft Olga een paar handige tips voor deze beweegvisite. Meer video’s vindt u hier.

Bovendien geeft Olga op 8 mei een eigen beweegvisite op het terrein van USV Hercules in Utrecht. Ze roept hierbij 350 65-plussers op die met haar het record Stoelendans willen neerzetten.

Over het beweegtekort 

Voor iedereen geldt dat voldoende bewegen belangrijk is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Ondanks de toenemende bewustwording van een gezonde leefstijl en het belang van bewegen, voldeed in 2022 slechts 38,2% van de ouderen aan de beweegrichtlijnen (CBS/RIVM, 2022), een daling van bijna 4% ten opzichte van 2021. Voor volwassenen en ouderen houden de beweegrichtlijnen (Gezondheidsraad, 2017) in: 2,5 uur per week matig intensief bewegen, 2x per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen. Meer bewegen is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, met als uiteindelijke doel dat 75% van de Nederlanders in 2040 voldoet aan de beweegrichtlijnen.

Bron: Nationaal Ouderenfonds

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren