Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Hij maakt veel’

Henk Giezeman (61) uit het Haagse Loosduinen gaat voor de Stichting Knuffeldier nu al zeven jaar wekelijks op stap met zijn hond Jekkers! (9), een Spaanse mix van diverse rassen.

“We bezoeken senioren met dementie in verzorgingstehuizen.  Fantastisch hoe die mensen reageren op de komst van Jekkers! en helemaal blij worden als ze hem mogen aaien. Als je ziet hoe die mensen opknappen van een kwartiertje contact met de hond… Dat maakt dit vrijwilligerswerk voor mij heel dankbaar om te doen”, zegt Henk.

Op de foto staat één van Jekkers! vaste vriendinnen, mevrouw Annie Pool (93) uit Den Haag. “Annie was vandaag heel onrustig en verdrietig toen ik aankwam, want ‘ze mocht van de verpleging niet naar huis’’’, vertelt Henk. “Maar na een kwartier vrolijk knuffelen en kroelen met Jekkers! zei ze: ‘Ik kan ook eigenlijk beter hier blijven, want bij mijn oude huis was ik alleen en kwam er niemand langs, en al helemaal niet zo’n hondje.’

Een andere mevrouw had al zes maanden geen woord gesproken, maar tijdens het contact met Jekkers! rolde opeens de ene zin na de andere eruit. Jekkers! vindt het allemaal best. Na die bezoekjes laat ik hem altijd even lekker uitrazen in het bos of op het strand. Het is een schat van een hond en op deze manier maakt hij veel mensen blij.” Meer op stichtingknuffeldier.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren