Abonnementen service: 035 - 2019505

Veranderingen door landelijk afschaffen acceptgiro 

Per 1 juni stoppen de banken met het verwerken van acceptgiro’s. Dit door de hoge kosten die de handmatige verwerking van de acceptgiro met zich meebrengt. Hierdoor is MAX Magazine gedwongen om te stoppen met het verstrekken van de acceptgiro per 1 april. Zo heeft de bank nog tijd om de acceptgiro betalingen te verwerken tot 1 juni.


Helaas kunnen we hier niks aan doen. We begrijpen dat het voor sommigen even wennen is, maar het is een besluit van de banken waar wij als MAX Magazine in mee moeten gaan. Banken accepteren de acceptgiro’s niet meer na 1 juni.

Betaalt u uw abonnementsgeld voor MAX Magazine per acceptgiro? Lees dan onderstaande vraag en antwoord overzicht goed door. Zo weet u direct wat dit voor u kan betekenen.

Wat gebeurt er als ik toch de acceptgiro gebruik die ik nog heb?
Als deze na 1 juni binnenkomt bij de bank, zal de bank deze naar u terugsturen met de opmerking dat ze de acceptgiro niet kunnen verwerken.

Hoe moet ik in het vervolg betalen?
Dat kan op een aantal manieren.
1. U stapt over op automatische incasso;
2. U krijgt een fysieke brief thuis met een betaalverzoek waarna u het bedrag aan ons kan overmaken;
3. U kunt gebruikmaken van een overschrijvingskaart van uw bank, die zijn – soms tegen betaling – af te halen of telefonisch aan te vragen bij uw bank.

We moeten er wel bij aanmerken dat er bij optie 2 en 3 € 2,50 extra in rekening wordt gebracht i.v.m. extra handelingen.

Wat is het beste om te doen?
Het is voor u en voor ons het makkelijkste en goedkoopste als u overgaat op automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, u heeft er geen omkijken meer naar en u weet zeker dat u jaarlijks op tijd uw abonnementsgeld betaalt.

Ik heb geen computer en ook geen mobiele telefoon. Hoe moet het dan?
Dan is het gemakkelijkste als u kiest voor automatische incasso. Dat is eenmalig en daarna worden de kosten automatisch afgeschreven en heeft u er geen omkijken meer naar. Als u een abonnement heeft op MAX Magazine kunnen wij u helpen om over te stappen naar automatische incasso. Hiervoor kunt u ons bereiken op 035-2019505. Dit nummer kunt u ook bellen als u liever een betaalverzoek per post ontvangt. Hierbij willen we wel opmerken dat MAX Magazine € 2,50 in rekening brengt voor betaling per betaalverzoek omdat dat extra handeling vereist.

Een alternatief is een overschrijvingskaart van uw bank, die zijn – soms tegen betaling – af te halen of telefonisch aan te vragen bij uw bank. U kunt deze dan invullen en opsturen naar uw bank. Ook bij deze optie willen we wel opmerken dat MAX Magazine € 2,50 in rekening brengt voor betaling per overschrijvingskaart omdat dat extra handeling vereist.

Hoe gaat automatische incasso?
Als u een abonnement op MAX Magazine hebt en overstapt op automatische incasso geeft u MAX Magazine toestemming om éénmaal per jaar het bedrag van uw bankrekening af te schrijven.

De voordelen van betalen via automatische incasso:

  • U hoeft geen actie te ondernemen om uw betaling te voldoen.
  • Minder foutgevoelig, bijvoorbeeld bij het overtypen van een betalingskenmerk.
  • U hoeft de betalingstermijn niet in de gaten te houden en betaalt altijd op tijd.
  • U betaalt niet de extra toeslag van € 2,50.


Wat moet ik doen als ik er niet uitkom?
Dan kunt u het beste hulp vragen in uw omgeving of bij uw bank.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren