Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een schat aan wijnetiketten

Jack Schatorjé (75) is een verwoed verzamelaar van wijnetiketten. “Ik zeg weleens dat ik van de moedermelk meteen overging op het drinken van wijn. Dat is natuurlijk een grapje, maar toen ik een jaar of twaalf was en mijn eerste glas op een fuif dronk, was ik verkocht.

Aan de wijn en aan de etiketten.” Hij heeft op dit moment circa 120.000 etiketten. De oudste is uit 1921. “Vroeger kon je in een emmer water makkelijk een etiket afweken, maar nu zijn het allemaal stickers. Die flessen doe ik op 150 graden in de oven of magnetron. Haal deze met een ovenwant eruit, laat de fles afkoelen en krab de sticker dan voorzichtig met een oud krabbertje los.” Zijn etiketten staan in losbladige ordners op jaartal en per wijnstreek, zoals Bourgogne en Bordeaux. Zelf drinkt Jack ook graag een wijntje.

“Mijn voorkeur gaat uit naar een Pinot Blanc of een  Gewürztraminer uit de Elzas of een goede Côte du Rhône, zoals een Châteauneuf-du-Pape. Heerlijk.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren