Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De whippet-mix van Mildred ‘Het is net een mensje’

“Moos (1) heeft een hele reis gemaakt om hier te komen”, vertelt Mildred Wals (60) uit Heemstede trots. “Het is een whippet-mix en komt oorspronkelijk uit Bulgarije. Ze is via de auto, de bus, de trein en het vliegtuig deze kant op gekomen.

We zagen haar op een fotootje op Marktplaats en waren meteen verliefd op die schattige uitdrukking op haar gezicht. Onze twee honden waren kort daarvoor overleden en ik kan niet zonder hond in huis. Ik ben ermee opgegroeid en weet niet beter dan dat een hond erbij hoort. Ik ben van jongs af aan trouwens gek van allerlei dieren. Mensen zouden zo veel van dieren kunnen leren! Zoals respect voor elkaar hebben. In de dierenwereld gaat dat op een natuurlijke manier, maar mensen doen daar soms heel moeilijk over. Dat begrijp ik niet zo goed.” Ze vervolgt: “Moos is trouwens een hele aparte, hoor. Ze houdt van macaroni en van yoghurt! En nog iets bijzonders; toen mijn man afgelopen zomer weer eens het water van de vaart hier vlakbij indook, dacht Moos dat er nood was en sprong zij mijn man meteen achterna om hem te redden. Ze zwom direct naar mijn man om hem te helpen. Hoe vind je dat? Ook de manier waarop Moos haar blijdschap toont is bijzonder. Dan is het net een mensje. Ze gaat voor je zitten en omhelst je met beide voorpootjes. Dat is echt aandoenlijk om te zien. We zijn ontzettend blij met onze Moos!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren