Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bijna alle Vermeers nu te zien in Rijksmuseum

‘Het Melkmeisje’ is één van de vier schilderijen van Johannes Vermeer (1632-1675) die het Rijksmuseum zelf in bezit heeft. Vanaf volgende week zijn er tijdelijk niet minder dan 28 werken van zijn hand bij elkaar te zien op de grootste overzichtstentoonstelling ooit over deze meester-schilder uit Delft.

Vermeer maakte slechts 37 doeken – ter vergelijking: aan Rembrandt worden 684 schilderijen toegeschreven. Bij grote uitzondering waren musea vanuit de hele wereld bereid aan deze bijzondere expositie mee te werken. Zeven van deze schilderijen zijn nooit eerder in Nederland geëxposeerd. Het zijn vooral ‘de lichtval’ en de alledaagse taferelen in Vermeers schilderijen die het grote publiek aanspreken. Over de kunstenaar zelf is nog maar weinig bekend. Museum Prinsenhof in Delft – de stad waar de schilder opgroeide – besteedt tegelijkertijd met de tentoonstelling in Amsterdam met een eigen tentoonstelling aandacht aan ‘het Delft uit de tijd van Vermeer’.

Met werk van tijdgenoten en veel voorwerpen uit de 17de eeuw. Er is ook een speciale podcast gemaakt. Overal te beluisteren: thuis op de bank, in de trein, maar ook al wandelend door de stad en voor of na het museumbezoek. 10 febr. t/m 4 juni  rijksmuseum.nl prinsenhof-delft.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren