Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Jagen in de winter

Elke woensdag loop ik met een goede vriend door de duinen. Koetjes, kalfjes, politiek, kleine en grote treurnis… allerlei onderwerpen komen langs op onze wandelingen. Ook dieren, we hopen altijd op imposante roofvogels en tellen de damherten; soms één, soms zijn het er wel tien. In oktober burlen ze, de rest van het jaar zijn ze stil en schuw.

Laatst, op een helderkoude ochtend, was het duinlandschap sprookjesachtig wit van de rijp. We lopen door winterwonderland en onze neuzen lopen mee. Ineens hoor ik geritsel tussen de witte struiken. Vlak voor onze voeten schiet een prachtig, goudbruin pluimstaartbeest over het pad. “Een vos”, zeg ik. Stomme opmerking natuurlijk, want het is ons allebei duidelijk dat hier geen zebra oversteekt.

Meteen ook is de vos weer verdwenen, opgenomen in het struikgewas. We turen…, we zien hem nergens, al denken we een kansje te maken omdat vandaag alles wit is. Als diervriendelijke jagers gaan we alert verder, maar vossen of andere viervoeters laten zich niet meer zien. Wel spotten we een uurtje later een buizerd hoog in de vrieslucht. Of is het een kiekendief? Namen zijn niet belangrijk. Winterwandelen is sowieso een genot.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren