Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Daar zijn we voor!

Ik ga u wat opbiechten. U mag het rustig weten dat ik soms tijdens een redactievergadering de vraag stel of we het nu alweer over het tekort aan plekken in de verpleeghuizen moeten gaan hebben. Dat onderwerp hebben we toch al zo vaak gebracht? Onze eindredacteur houdt dan voet bij stuk en zegt: “Dat doen we wel, want het is momenteel één van de grote schandvlekken in onze samenleving”. En hij heeft natuurlijk gelijk. De politiek heeft te weinig aandacht voor de problemen die rondom een vergrijzende samenleving op ons afkomt en wij als programma blijven dit voor onze doelgroep op de kaart zetten.

Na de uitzending kreeg ik een appje van een vriend die naar Meldpunt had gekeken. Hij vertelde dat hij het niet voor elkaar krijgt om goede thuiszorg te krijgen voor zijn 91-jarige moeder. Een dag later appte hij me opnieuw. Zijn moeder was gevallen, had haar heup bezeerd en hij ging met haar naar het ziekenhuis. Ze was in paniek, had veel pijn, werd daar geholpen, maar kon er niet blijven. Ze moest weer terug naar huis, waar niemand anders is. “Het is allemaal nog veel erger dan wij denken”, schrijft mijn vriend. Ik ben bang dat hij gelijk heeft en daarom blijven wij bij Meldpunt deze verhalen brengen. Daarvoor zijn wij en MAX op deze wereld!

Heeft u een klacht, een tip of wilt u reageren? Stuur een mail naar meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren