Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zand erover

De gepensioneerde onderwijzeres Ada Terlouw uit Rotterdam (die in nummer 46 nog vertelde hoe zij en haar dochter Kaja fan zijn van MAX Magazine) houdt er een bijzondere verzameling op na. Zij spaart zand.

Dat doet ze in een glazen bakje en plaatst dat in een zelfgemaakt rek. Onder het bakje staat een nummer dat correspondeert met de herkomst van het zand. “Ik heb nu  946 verschillende soorten zand en ik ga door tot de duizend.” Zoals u op de foto ziet, zijn er allerlei kleuren zand. “Het donkerrode zand uit Death Valley in de VS vind ik heel mooi, maar ik heb ook superwit zand.” Een kennis van haar heeft zand uit de kelder van Ground Zero meegekomen. Zelf nam ze in China zand uit de vindplaats van het terracotta-leger in Xi’an mee.

Er is ook zand uit de Koningsvallei in Egypte. “Ik krijg regelmatig een ‘zandje’. Ook van oud-leerlingen.” Stel dat Ada er niet meer is, wat dan? “Dan gaat het zand naar Kaja. Die doet alles in een grote pot, beetje husselen en klaar is Kees.” Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren