Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Verzetsmuseum op zoek naar de nuance

De nieuwe permanente expositie van het Verzetsmuseum in Amsterdam komt met een nieuw en meer genuanceerd verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen inhoudelijk, maar ook voor wat betreft de presentatie was de tentoonstelling aan een meer eigentijdse invulling toe.

Aandacht is er nu ook voor de grote verdeeldheid binnen het verzet, de hulp die Duitsers heimelijk Nederlanders aanboden en dat mensen met goede bedoelingen soms ten onrechte als landverraders werden aangemerkt. Niet alleen de slachtoffers komen in beeld, er is ook ruimte voor de vijand; de NSB, een SS-held en een verzetsinfiltrant.

De spanning van de oorlog leidde tot drugsgebruik en heimelijke liefdesrelaties; er werden in Nederland destijds 15.000 kinderen van Duitse vaders geboren. Het verhaal over de oorlog kent vele kanten. vanaf 2 dec.  verzetsmuseum.org 020-6202535

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren