Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Shirma Rouse en Gospel

Zangeres Shirma Rouse, bekend van tv en theater, was als co-curator betrokken bij de organisatie van de tentoonstelling ‘Gospel’, die nu is te zien in het Utrechtse Museum Catharijneconvent.

Het voormalige klooster is een locatie bij uitstek voor deze bijzondere expositie over de geschiedenis én actuele betekenis van deze van oorsprong religieuze muziekstroming. Met artiesten zoals Mahalia Jackson en Aretha Franklin, maar ook met Martin Luther King en Elvis Presley.

Vanuit de Afro-Amerikaanse kerkgemeenschap vond het genre zijn weg naar de popmuziek. Het ontstaan van de gospel gaat terug tot de slavernijtijd. Rond de expositie worden ook speciale lezingen georganiseerd. t/m 10 april  catharijneconvent.nl  030-2313835

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren