Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Hij praat alleen maar over zijn overleden vrouw

Door een vriendin ben ik ‘gekoppeld’ aan een aardige man. We zijn allebei enkele jaren geleden onze levens­partner verloren en hebben ook daarnaast veel gemeenschappelijk. Maar terwijl hij zegt net als ik open te staan voor een nieuwe relatie, heeft hij het alleen maar over zijn overleden vrouw. Ik mis mijn man ook, maar wil de liefde toch een kans geven. Dit gaat toch niet lukken zo?  Helen

Wat zal u blij geweest zijn dat een vriendin u ‘gekoppeld’ heeft aan een man die zij voor u geschikt vindt. Dat voorkomt toch wel dat u zelf op zoek moet gaan of moet afwachten tot er een leuke man uw pad kruist. Die vriendin kent zowel u als deze man en zij zal u niet voor niets aan elkaar gekoppeld hebben.

Dat blijkt wel uit het feit dat u niet alleen beiden het verdriet kent van een overleden levenspartner, maar ook nog eens veel gemeenschappelijks heeft. Ik ken inmiddels verschillende verhalen van weduwnaars. De één kan binnen twee maanden meteen een nieuwe partner accepteren, een ander kon dat pas na drie jaar en weer een ander zegt nooit meer een nieuwe vrouw naast hem te willen, omdat zij toch zijn vorige vrouw niet kan vervangen. Deze man met wie u nu in contact bent, zegt wel open te staan voor een nieuwe relatie, maar zegt hij dat met zijn gedachten die hem doen laten geloven dat een nieuwe partner goed is om nieuwe invulling aan zijn leven te geven, of vanuit zijn hart dat echt klaar is om u toe te laten in ieder opzicht?

Willen en kunnen zijn in dit geval twee heel verschillende dingen; wat hem overigens niet is aan te rekenen op dit moment, want wellicht is hij in een verwerkingsfase terechtgekomen die hij zelf niet kon bevroeden, maar die waarschijnlijk is aangewakkerd door uw aanwezigheid in zijn leven! Of dit contact gaat lukken wat betreft een volwaardige toekomstige relatie kan ik u dus echt niet voorspellen. Het ligt naar mijn mening geheel aan uw geduld dat voort moet komen uit het vertrouwen dat u heeft in uw gezamenlijke toekomst, met in gedachten dat juist u hem doet herinneren aan zijn overleden vrouw. Iets wat een zegen of een deceptie kan zijn, eerlijker kan ik niet zijn.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren