Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bewust met energie

Ik schrijf deze column op de bank met een wollen dekentje over me heen. Buiten is het drie graden. De verwarming staat op 18,5 en het is behaaglijk.

Nog nooit heb ik zo stilgestaan bij het gebruik van energie als het afgelopen jaar en ik ben niet de enige. Noodgedwongen natuurlijk, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. En hoewel ik begrijp dat heel veel mensen in problemen zijn gekomen door de hoge kosten van energie, probeer ik een positief punt eruit te halen. Ik ga nu echt heel bewust om met het gebruik ervan. De verwarming staat eigenlijk pas net (laag) aan, de droger gebruik ik misschien nog één keer per week, ik sta nog maar kort onder de douche, loop het huis door om de lichten uit te doen, trek de stekker van de opladers uit het stopcontact. Ik heb me voorgenomen om de komende weken met een speciale stekker uit te zoeken welke apparaten te veel stroom gebruiken. Niemand kan in een glazen bol kijken, niemand kan voorspellen hoe lang die vreselijke oorlog nog zal duren. Laten we hopen dat het snel voorbij is. Maar één ding zal blijven denk ik. Dat ik en ook velen van u, erna zuinig blijven in het gebruik van energie. Een positief aspect uit een hele zwarte, negatieve periode. Een heel gelukkig nieuwjaar!

Heeft u een klacht, een tip of wilt u reageren?
Stuur een mail naar meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren