Abonnementen service: 035 - 2019505

Kunt u uien met uitlopers nog eten?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag: kunt u uien met uitlopers nog eten?

Heeft u altijd ui op voorraad in huis? Dan zal het vast weleens gebeurd zijn dat er uitlopers aan groeien. Maar hoe zit dat: kunt u die uien nog opeten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, die kunt u nog prima gebruiken en eten. Lekker is het alleen niet. De smaak van deze uitlopers is namelijk vrij bitter. Vooral als u ze rauw wilt gebruiken, kunt u beter een ui nemen die nog geen uitlopers heeft.

U kunt de uitlopers er ook afhalen. Snij de ui doormidden en verwijder de uitlopers met een mes of met de vingers. Dan zullen ze vaak nog prima smaken. Hebben de uien niet alleen uitlopers, maar zit er ook schimmel op? Gooi ze dan weg. Die kunt u beter niet meer nuttigen.

Zo bewaart u uien het beste

Uien zijn lang houdbaar. Als u ze goed bewaart, wel twee maanden. Doe dit in een droge, donkere en koele ruimte. Maar niet in de koelkast. Bewaar ze ook niet naast de aardappelen. Uien nemen namelijk snel vocht op uit de aardappelen, waardoor ze eerder rotten.

Auteur: Ilona Meernik
Bron: Voedingscentrum / 24 kitchen / PlusOnline

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren