Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn zus wil vaders vakantiehuis verkopen

Mijn ouders hebben jarenlang een chaletje op de Veluwe gehad. Al onze vakanties brachten wij er door en we koesteren daar hele fijne herinneringen aan. Helaas is vrij snel na mijn moeder ook mijn vader overleden. Zijn nadrukkelijke wens was dat mijn zus en ik met onze gezinnen gebruik van dat vakantiehuisje zouden blijven maken. Ik zou niet anders willen, maar nu wil mijn zus toch het huisje verkopen. Ik heb het geld niet om haar uit te kopen. Wat nu?

Frans

Allereerst gecondoleerd met het verlies van uw beide ouders. Dat is niet niks, van beide ouders afscheid moeten nemen zo vlak na elkaar, en laat een onmetelijk groot gemis voelen. Ik heb al regelmatig geschreven over rouw. Over de diverse stadia daarvan en over het feit dat iedereen op een andere manier rouwt. Vooral de periode vlak na het overlijden van een dierbare is een heel kwetsbare.

Er wordt dan ook door rouwtherapeuten geadviseerd om in die tijd vooral geen grote beslissingen te nemen. Immers, die worden vaak door nog niet gerangschikte emoties bepaald, wat later tot ontzettende spijt kan leiden. In die verwarrende periode willen velen zo snel mogelijk alles wegdoen dat aan de overledene doet denken in de verwachting of hoop dat daarmee het verleden wordt ‘uitgewist’, omdat het gemis aan dat verleden zo pijn doet. Wellicht valt uw zus in deze categorie en kan zij nu nog niet begrijpen dat zij later, als de rouw is voltooid, weer kan genieten van het chalet. Rouw heeft tijd nodig.

Tijd voor acceptatie, voor verdriet, voor reflectie, voor bezinning en uiteindelijk voor het plannen van een nieuwe toekomst. Dus mocht uw zus om emotionele reden het chalet willen verkopen, vraag haar dan of zij nog een jaar wil wachten met de verkoop. Indien het om financiële redenen is, dan zou u kunnen opteren het chalet periodiek te verhuren tijdens vakantieperiodes, waarbij u de opbrengst gezamenlijk deelt, maar u wel

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren