Abonnementen service: 035 - 2019505

De eeuw van Juliana

Eén keer in de tien jaar pakt De Nieuwe Kerk in Amsterdam uit met een ‘koninklijke tentoonstelling’. Nu staat de betekenis en de persoon van Juliana centraal; ze regeerde van 1948 tot 1980, bijna 75 jaar geleden was de inhuldiging. Juliana wordt vaak getypeerd als ‘vorstin naast de rode loper’, eigenzinnig en wars van protocol.

Geliefd om haar eenvoud en menselijkheid. Maar zij was ook staatshoofd in een eeuw die werd getekend door ongekende tegenslagen én spectaculaire voorspoed. De samenstellers van de expositie plaatsen Juliana in de context van haar tijd en historische gebeurtenissen.

Met veel voorwerpen uit de Koninklijke Verzameling, historische filmfragmenten en bijdragen van prominenten als Noraly Beyer, Elsbeth Etty, Kathleen Ferrier, Herman Pleij en Paul Rem. Anekdotes zijn opgetekend uit de mond van gewone burgers overal in het land. 15 okt. t/m 9 apr. nieuwekerk.nl 020-62688168Eén keer in de tien jaar pakt De Nieuwe Kerk in Amsterdam uit met een ‘koninklijke tentoonstelling’. Nu staat de betekenis en de persoon van Juliana centraal; ze regeerde van 1948 tot 1980, bijna 75 jaar geleden was de inhuldiging.

Juliana wordt vaak getypeerd als ‘vorstin naast de rode loper’, eigenzinnig en wars van protocol. Geliefd om haar eenvoud en menselijkheid. Maar zij was ook staatshoofd in een eeuw die werd getekend door ongekende tegenslagen én spectaculaire voorspoed. De samenstellers van de expositie plaatsen Juliana in de context van haar tijd en historische gebeurtenissen. Met veel voorwerpen uit de Koninklijke Verzameling, historische fi lmfragmenten en bijdragen van prominenten als Noraly Beyer, Elsbeth Etty, Kathleen Ferrier, Herman Pleij en Paul Rem. Anekdotes zijn opgetekend uit de mond van gewone burgers overal in het land. 15 okt. t/m 9 apr. nieuwekerk.nl 020-62688168

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren