Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

IK ZIE OP TEGEN DAT BLOTE GEDOE

Met een vriendengroep gaan we binnenkort een weeknaar een mooi en luxevakantiehuis. De voorpret is voor mij wel wat bedorven omdat ik pas hoorde dat er een sauna in dat huis zit en dat de meesten daar graag gebruik van willen maken. Ik ben niet heel preuts uitgevallen, maar ik zie er tegenop dat die mannen en vrouwen daar naakt door dat huis gaan lopen. Daar heb ik absoluut geen behoefte aan. 

Myrthe

Oh, ik begrijp u zo goed. Ik hou ook niet van een sauna. Niet alleen vanwege de vreselijke hitte waar ik niet tegen kan, maar zeker ook vanwege het feit dat ik totaal geen behoefte heb om kennissen of vrienden naakt te zien. Iedereen kan dan altijd wel zeggen dat er niet gekeken wordt en dat het niet uitmaakt, maar mensen die eerlijk zijn geven toch toe dat je natuurlijk wel degelijk in de gaten hebt hoe iemand er in zijn blootje uitziet.

Maar uw vrees is denk ik ongegrond, in die zin dat u ervan uitgaat dat iedereen daar naakt door het huis gaat lopen. Dat lijkt me niet het geval. Het lijkt mij logisch dat de kleding pas uitgaat in de (ongetwijfeld aparte) ruimte waar de sauna zich bevindt. Althans, dat lijkt me logisch, toch?! Daarnaast schrijft u dat de meesten gebruik willen maken van de sauna. Dus niet iedereen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kunt u het natuurlijk gewoon in de groep gooien. U kunt hen voorstellen om van tevoren af te spreken hoe het saunagebruik in zijn werk gaat omdat u toch wel wat problemen heeft met naaktheid van vrienden en u zich zeer ongemakkelijk zou voelen indien er naakt door de kamer wordt gelopen richting sauna.

Weet u, dit is weer een bewijs dat een fijne vakantie met vrienden eigenlijk nog voor het vertrek en zelfs voor het gezamenlijk boeken begint. Door van tevoren duidelijk afspraken te maken wordt niemand verrast door onuitgesproken wensen of gewoonten van de ander tijdens de vakantie. Aan u dus om dat te initiëren en ik denk dat anderen daar best blij mee zullen zijn.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren