Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Wandelen als remedie tegen eenzaamheid

Het initiatief ‘Gezond Natuur Wandelen’, dat mensen overal in Nederland wekelijks de gelegenheid biedt in een groene omgeving met elkaar op stap te gaan, doet ook mee aan de activiteiten die rond de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ worden georganiseerd.

Wandelen is niet alleen gezond, maar ook een gelegenheid bij uitstek om gemakkelijk met anderen in contact te komen. De mogelijkheden om een keer mee te lopen, zijn te vinden op een speciale website met een interactieve overzichtskaart. Dan gaat het inmiddels om meer dan honderd locaties in nu al 65 gemeenten. Wie klikt op een markering krijgt informatie over waar en wanneer de groepen actief zijn. Meedoen is gratis. De wandelingen van ongeveer een uur worden begeleid door vrijwilligers, die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Aanmelden hoeft niet. En na afloop is er altijd de gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken. Vrijheid, blijheid en vooral gezelligheid.

30 sept. t/m 7 okt.
gezondnatuurwandelen.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren