Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Monumenten werken aan hun toekomst

Ook bij historisch waardevolle gebouwen werken eigenaren aan de toekomstbestendigheid van hun historisch onroerend goed. Om dat te delen met het publiek is voor de nationale Open Monumentendagen half september gekozen voor het thema ‘duurzaamheid’.

Duizenden monumenten in heel het land openen dan hun deuren en iedereen mag gratis naar binnen om te kunnen zien hoe het erfgoed in stand wordt gehouden. Kerken, kastelen, woningen, molens, bedrijfspanden; de deelnemers zijn zeer divers. Op de speciale website voor dit evenement kan via een zoekmodule geselecteerd worden op bestemmingen in de buurt. Er is een digitale kaart van Nederland te vinden waarop alle deelnemers zijn gemarkeerd.

In elke categorie geeft de organisatie ook nog extra tips. In de videoserie ‘Duurzaam duurt het langst’ worden verhalen uit de praktijk verteld met voorbeelden over duurzaamheid en monumentenbeheer. Leuk om thuis alvast te bekijken. 10 en 11 sept. openmonumentendag.nl 033-2091000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren