Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Maak ’t verschil

Donderdag 29 september begint de Week tegen Eenzaamheid. De organisatie heeft mij gevraagd als ‘aanjager’ en dat doe ik met liefde, want niémand mag eenzaam zijn.

Eén op de tien Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en nog eens één op de drie voelt zich matig eenzaam. Dat kan ook een buur van u zijn of een familielid. Eenzaamheid is van alle leeftijden, al komt het meer voor onder de alleroudsten. Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Het wordt echt een probleem ais je je niet verbonden voelt, als je een gemis ervaart aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Helaas schamen veel mensen zich om over hun eenzaamheid te praten.

Toch ontvangen we bij MAX dagelijks berichten van ouderen die zich eenzaam voelen. We proberen deze eenzaamheid te verlichten door het hele jaar door mooie programma’s te programmeren op tv, radio en online. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld het platform MAX Meeting Point, waarop ouderen met elkaar in contact kunnen komen, en organiseren we ledendagen en uitjes. Dit soort initiatieven zijn hard nodig. Maar ook u kunt een steentje bijdragen door om te kijken naar die buur of dat familielid. En dat hoeft niet alleen komende week…

JAN SLAGTER DIRECTEUR OMROEP MAX

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren