Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE PONY’S VAN YVONNE :‘ Ze voelen mensen zo goed aan’

“Onze therapiepony’s Boef (14) en Blond (18) zijn ontzettend slim. Ze weten precies hoe iemand zich voelt en waar de schoen wringt. Daarom is het ideaal om ze in te zetten tijdens coaching van zowel kinderen als volwassenen en die zo gaandeweg te helpen aan bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of beter grenzen aan kunnen geven.”

Dat zegt paardencoach Yvonne van den Goorbergh (58) uit Amsterdam. “Boef en Blond hebben er ook lol in en zijn altijd weer enthousiast om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar tegelijk kan een ontmoeting met Boef en Blond ook confronterend zijn. Want vindt iemand het bijvoorbeeld moeilijk om de leiding te nemen, dan wordt dat al gauw duidelijk; dan gaat de pony zelf de leiding nemen en richting kiezen. Ik laat mensen namelijk ook een stukje met de pony’s wandelen en door hoe de pony’s reageren, kan ik precies zien wat er bij iemand speelt.” Yvonne werkt al zeven jaar als zelfstandig coach en prijst zich gelukkig dat ze dit mag doen.

“Het werken met mensen en paarden is erg leerzaam.” Om het voor de pony’s ook leuk te houden, neemt Yvonne Boef en Blond regelmatig recreatief mee uit wandelen door de duinen, zonder dat ze met cliënten hoeven te werken. “Dat vinden ze heerlijk! En zo komen de pony’s ook aan hun ontspanning. Die balans is voor dieren net zo goed belangrijk.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren