Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Het verdriet van de Zuiderzee

Huub Stapel presenteerde voor MAX-tv de succesvolle documentaireserie ‘Eens ging de zee hier tekeer’, over de aanleg en gevolgen van de Afsluitdijk.

Het natuurgebied Oudemirdumerklif, met weids uitzicht op het IJsselmeer in Friesland, is het decor voor de locatieopvoering van ‘Het verdriet van de Zuiderzee’, een meeslepende muziektheatervoorstelling over hetzelfde onderwerp. Een coproductie van theater De Lawei en het gezelschap Orkater.

Aan de hand van verhalen over mensen en dieren wordt de heimwee naar een verloren zee zichtbaar en voelbaar gemaakt. Melancholische muziek versterkt een universeel en urgent thema: de onomkeerbare impact van het ambitieuze wroeten, graven, slopen en bouwen van de mens. Landschap wordt getransformeerd en het water krijgt een andere betekenis. Actueel en van alle tijden. 10 aug. t/m 11 sept. verdrietvandezuiderzee.nl 0521-335050

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren