Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een beeld van een koe

Jan Blokker (74) was zijn leven lang slager in Sassenheim. Het zal dan ook niet verbazen dat zijn hobby met vlees te maken heeft. “Ik fotografeer kunstkoeien in Nederland en soms ook over de grens.

Met mijn vrouw heb ik heel veel streken in ons land bezocht. Dan fi etsen of rijden wij een stuk en voordat je het weet, zie ik weer een koe staan. Bij een woonhuis, boerderij, geldbank, zorginstelling, winkel, café of bedrijf. Soms midden op een plein, zoals de stier op deze foto in Zoeterwoude- Dorp.”

De meeste koeien zijn van kunststof, maar soms ook van andere materialen. “De stier op deze foto is door een kunstenaar gemaakt van oud ijzer, gereedschap en tandwielen.” De koeien zijn meestal rijk beschilderd en in allerlei vormen. Zoals een zitbank, vlag en als Spiderman. Jan heeft al een stuk of 300 koeien via de lens vastgelegd. De foto’s doet hij in mapjes. Nee, van een website heeft hij geen verstand. Met uw verzameling in MAX Magazine?

Mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren