Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE WHITE-TERRIËR VAN NOORTJE: ‘ De eerste keer vliegen was even wennen’

“Onze bijna twee jaar oude white-terriër Billy is heel aanhankelijk. Hij gaat het liefst overal mee naartoe, dus ook op vakantie!

Nou hebben we het geluk dat hij nog net onder de tien kilo weegt, om precies te zijn 9,4 kilo, en dat betekent dat hij bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen altijd mee mag in de cabine”, vertelt Noortje Hermans (50) uit het Brabantse Dongen. En omdat haar man voor zijn werk vaak in Spanje moet zijn, is Billy inmiddels een vaste klant op de luchthaven en mag hij bijna elke maand mee de lucht in.

“De eerste keer vliegen was het wel wennen voor hem. Toen ging hij bij het opstijgen en vlak voor de landing een beetje onrustig in zijn mandje draaien. Maar je hoorde hem niet. Alsof hij wist: ik moet me koest houden, dan mag ik volgende keer vast ook weer mee, haha!” Wat Billy ook bijzonder maakt, is dat hij kan jongleren met een bal. “Het is net een voetballer. Als hij eenmaal met de bal aan de gang gaat, kan hij niet meer stoppen.

En Billy is trouwens een makkelijke eter. Alleen brokjes en af en toe een koekje is genoeg voor hem. Dat is maar goed ook, want om mee te mogen vliegen moet Billy natuurlijk goed op gewicht blijven!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren