Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Rudi van Wint: beroemd, maar onbekend

In het ruige Noord-Hollandse duingebied De Nollen vlakbij zijn geboorteplaats Den Helder realiseerde beeldend kunstenaar Rudi van Wint (1942-2006) zijn levenswerk; met het landschap als onderdeel van zijn scheppingen.

Een indrukwekkend project. Als schilder, beeldhouwer en bouwer van installaties zette hij er met zijn creaties de omgeving naar zijn hand. Een belevenis om hier rond te lopen. In Stedelijk Museum Alkmaar is deze zomer een overzichtstentoonstelling van zijn omvangrijke oeuvre te zien.

Rudi van Wint is bij het grote publiek vrij anoniem, maar zijn werk kent iedereen; hij maakte de kunst die de wanden in de vergaderzaal van de Tweede Kamer opsieren en ook de plafondbeschildering voor Paleis Noordeinde in Den haag is van zijn hand. Veel van zijn sculpturen staan in openbare ruimtes, zoals het iconische ‘de Tong van Lucifer’ in Flevoland. De laatste jaren van zijn abrupt afgebroken leven werkte Rudi van Wint vooral aan zijn magnum opus De Nollen. expo. t/m 30 okt. stedelijkalkmaar.nl 072-5489789

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren