Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HOE BETAAL IK ZO MIN MOGELIJK VOOR HET VERZORGINGSHUIS?

Ik woon nog thuis, heb een woning van 350.000 euro en een bankrekening van 70.000 euro. Wat moet ik doen om zo weinig mogelijk te betalen als ik in een verzorgingstehuis opgenomen word? Ik heb drie kinderen en ben weduwe.

Mevr. L. Bredevaart

De eigen bijdrage is bedoeld voor kost, inwoning en zorg in een verzorgingstehuis. De eerste twee jaar, als de verkoopsom van uw huis nog niet meetelt in de eigen bijdrage, zal die niet zo hoog zijn. Maar ook later hoeven mensen bijna nooit hun spaargeld aan te spreken om de eigen bijdrage te kunnen betalen. Op de website hetcak.nl kunt u uitrekenen wat u ongeveer zou moeten gaan betalen. Om te voorkomen dat u na twee jaar meer gaat betalen, zou u zich natuurlijk van uw spaargeld kunnen ontdoen. Een notaris kan u daarbij adviseren. Maar tegenwoordig hoef je echt je huis niet meer op te eten bij opname in een tehuis zoals vroeger het geval was.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren