Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HELPT ER IETS TEGEN DE HITTE?

De coronazomer van 2020 was bloedheet. Ik noteerde toen een recordtemperatuur van 30,1 graden in onze woonkamer. Ook al sloten wij overdag alle ramen en deuren en blindeerden wij de ramen. En na zonsondergang deden we alles weer open. Het waaide echter nauwelijks.

AIRCO
In onze slaapkamer beneden loeide een onverwoestbare ventilator uit 1972. Wij besloten eindelijk een energiezuinige airco voor de slaapkamer te kopen. Een uitgave van 1.600 euro. Mijn vrouw vindt dat ik dit apparaat ’s nachts moet uitzetten, omdat zij het geluid niet prettig vindt. Ik hoor niets, maar ik ben een beetje doof en ik heb ’s nachts de gehoorapparaten uit.

VENTILATOR
Een veel goedkopere oplossing is een ventilator, maar die maakt vaak nog veel meer geluid. De Consumentenbond testte in juni liefst 48 apparaten. De beste is de Duux Whisper Flex Smart voor circa 170 euro. Deze statiefventilator ventileert het beste en het geluid valt erg mee. Hij is alleen niet zo stabiel. De beste koop is de Honeywell HSF600BE voor slechts 90 euro. Een probleem is echter dat heel veel mensen de ventilator verkeerd gebruiken. Je moet dat ding nooit op het bed richten. Zet het raam open en plaats de ventilator in de deuropening waardoor deze de lucht in de gang blaast. Zo kan je ventilator de warme lucht uit je slaapkamer halen en door het luchtdrukverschil wordt de koelere buitenlucht via het raam naar binnen gezogen.

KOUDE DOUCHE
Ik heb in het hittejaar 2020 voor het slapen een paar keer een koude douche genomen, maar daar moet je wel zin in hebben. Weinig alcohol bevordert ook het slapen. Op 18 juni hadden wij een man of 25 op visite. Ik was toen jarig en het was bloedheet. Als niet alle versnaperingen in de koelkast kunnen, klungelen mensen zoals ik met water en ijsblokjes. Dat helpt slechts ten dele. M. Lebbink uit Schiedam doet in plaats van ijsblokjes bevroren koelelementen in een bak met water en dat werkt een stuk beter. Nog beter: een paar lauwe fl essen een halfuurtje in de vriezer doen. Maar niet vergeten deze eruit te halen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren