Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Drie exposities in nieuw Museum Arnhem

De verbouwing van Museum Arnhem duurde vier jaar en heeft 23 miljoen euro gekost. Het resultaat mag er zijn. De beeldbepalende koepel is teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp uit 1873.

Benthem Crouwel Architects heeft ervoor gezorgd dat het gebouw zich opent naar de tuin en het uitzicht optimaal tot zijn recht komt. De nieuwe vleugel steekt zelfs vijftien meter over de stuwwal uit. Arnhem blijft zich profi leren als museum voor moderne hedendaagse en toegepaste kunst. Dat was al zo in de tijd van oud-directeur Pierre Jansen, die landelijke bekendheid kreeg door zijn beeldende uitleg van de verhalen achter het werk van kunstenaars.

Geheel in die traditie is de eerste expositie ‘Open’ ingericht, samengesteld met een omvangrijke gevarieerde selectie uit eigen depot. Het publiek wordt uitgedaagd de geëxposeerde kunst op verschillende manieren te bekijken en die ervaring met elkaar te delen. Een tweede tentoonstelling heeft als thema de relatie van de mens met de natuur. Museum Arnhem, ook bekend om zijn collectie neorealisme, met werken van kunstenaars als Dick Ket, Carel Willink en Pyke Koch, komt in een derde expositie met een nieuwe kijk op deze kunststroming. museumarnhem.nl 026-3031400

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren